NaslovnaZDRAVLJELekar otkrio 4 manje poznata simptoma na licu koji mogu da budu...

Lekar otkrio 4 manje poznata simptoma na licu koji mogu da budu znak upozorenja na srčane bolesti

Kardiovaskularne bolesti mogu biti kobne i stoga je ključno uočiti rane znakove bolesti kako bi se na vreme počelo s lečenjem.

Postoje neki uobičajeni znakovi bolesti srca kao što su bol u grudima, otežano disanje i lupanje srca. Sve su to znakovi da nešto nije u redu i da se treba javiti lekaru.

Međutim, postoje neki manje poznati simptomi koji se javljaju tamo gde ih ne očekujete, otkrio je za Express.co.uk dr Rohan Nagar.

loš holesterol infarkt

Manje poznati simptomi srčanih oboljenja:

Foto: Shutterstock

nagle promene vida

male, žućkaste izrasline oko očiju

širenje i sužavanje zenica s otkucajima srca

“Srčani problemi mogu da utiču na vaše oči i povezani su s povećanim rizikom od razvoja nekih očnih bolesti”, kazao je lekar i dodao:

“Kardiovaskularna bolest je izraz koji se koristi za stanja koja utiču na srce i krvne sudove u celom telu, uključujući i one u oku koje koje snabdevaju krvlju mrežnjaču u zadnjem delu oka.”

On upozorava da ove promene u očima mogu da budu znak upozorenja na srčanu bolest. U slučaju da primetite ove znakove, potrebno je javiti se doktoru.

Dr Nagar naveo je i druge znakove koji mogu upućivati na srčane probleme: bolovi u grudima, kašljanje, oticanje nogu, gležnjeva ili stopala, umor, ubrzan ili neujednačen rad srca, piše N1.hr. 

BONUS VIDEO: Kako ublažiti simptome prolećnog umora?

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Lekar #otkrio #manje #poznata #simptoma #licu #koji #mogu #budu #znak #upozorenja #srčane #bolesti

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja