NaslovnaRAZONODAJedna sijamska bliznakinja se udala

Jedna sijamska bliznakinja se udala

„Internet je danas ekstra glasan”, rekle su najpoznatije američke sijamske bliznakinje Ebi i Britani Hensel (34) na svom zajedničkom TikTok nalogu, nakon što je svet saznao da se Ebi udala za medicinskog tehničara i vojnog veterana Džoša Boulinga (33) još 2021. godine.

Ebigejl i Britani Hensel su rođene u Karver Kauntiju, Minesota. Njihovi roditelji Pati, medicinska sestra i očuh Majk, stolar i pejzažni arhitekta, imaju i mlađeg sina i ćerku.

„Ljudi su oduvek bili radoznali zbog nas, iz očiglednih razloga”, rekle su bliznakinje u prvoj epizodi svoje osmoepizodne serije. „Ali, naši roditelji nikada nisu dozvolili da to koristimo kao izgovor. Odgajani smo da verujemo da možemo da postignemo sve što želimo”.

U intervjuu za Tajm, 2001. godine, očuh bliznakinja, Majk, rekao je da su njegove kćerke već tada pitale o pronalaženju muževa.

Znajući da su se druge sijamske bliznakinje udavale, rekao im je ‘zašto da ne?’”

„One su lepe devojke. Duhovite su. Imaju sve, osim što su stalno zajedno”, dodao je.


Priča o Ebi i Britani je fascinantna, jer imaju dve glave spojene na jedno telo. Njihova simetrija je na izuzetno visokom nivou za sijamske blizance.

Svaka od njih ima srce, želudac, kičmu, par pluća i kičmenu moždinu. Od struka na dole, međutim, imaju po jedan organ: tanko i debelo crevo, jetru, reproduktivne organe, mokraćnu bešiku, ali imaju tri bubrega. Kontrolišu po jednu ruku i jednu nogu. Svaka bliznakinja oseća samo polovinu tela. Na primer, Ebi ne oseća kada se Britani rukuje s nekim. Ovo zahteva posebnu pažnju i prilagodljivost.

Kada su bile bebe, učenje puzanja, hodanja i pljeskanja zahtevalo je savršenu koordinaciju. Danas mogu da jedu i pišu odvojeno i istovremeno.

Aktivnosti kao što su trčanje, plivanje, češljanje kose, sviranje klavira, vožnja bicikla ili automobila zahtevaju koordinaciju.

Njihov život je bio pokriven u popularnim medijima, uključujući Lajf magazin i Opra Vinfri šou. Imale su, takođe, svoju realiti TV seriju, Abby & Brittany, na TLC-u 2012. godine.

Od 2013. godine, obe rade kao učiteljice u Minesoti.

Iako Britani nije u braku, ona, takođe, ima podršku porodice i prijatelja i zajedno sa sestrom vodi ispunjen život.

Kao sijamske bliznakinje, od malena se suočavaju se sa jedinstvenim izazovima u svakodnevnom životu, pa tako su i sada, kada je otkriveno da je jedna od njih odata, izložene govoru mržnje pojedinaca. Na komentare hejtera, one odgovaraju:

„Ne volite šta radimo, ali gledate sve što radimo. Vi ste onda naš fan!“


InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Jedna #sijamska #bliznakinja #udala

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja