NaslovnaRAZONODAOve stvari nikada ne radite zbog partnera

Ove stvari nikada ne radite zbog partnera

Za uspeh svake veze nužan je kompromis. Kad vas neko iskreno voli, neće ni pokušavati da vas menja ili da traži od vas da uradite nešto što zna da ne želite. Ipak, mnoge žene, ali i muškarci, prilagođavaju se partneru, pa se odriču stvari koje su im u životu važne.

Jednu stvar treba imati na umu: koliko god vi pokušavali da se menjate zbog partnera i da mu se prilagođavate, ako veza nije iskrena i kvalitetna, od nje neće biti ništa – ili ćete se u nekom trenutku života razići ili ćete u takvom odnosi biti nesrećni, a osećaj praznine u vama će sve više rasti, piše 24.sata.hr.


Ovih deset stvari nikada ne bi trebalo da radite zbog partnera:

Ako to neko traži od vas ili vas suptilno usmerava da se što manje družite sa prijateljima i rodbinom, najbolje je da mu okrenete leđa i krenete novim putem u životu.

To što ste u ljubavnoj vezi, ne znači da ste povezani pupčanom vrpcom s partnerom – imali ste život i pre njega, a imaćete ga i posle, ako veza ne uspe. Pravi prijatelji i dobra porodica će uvek biti uz vas.

Ne možete samo tako ostaviti životinju koja je uz vas bila sve vreme i vi je neizmerno volite – i kućni ljubimci su deo porodice.

Partner kojem je iskreno stalo do vas, neće ni tražiti da izbacite psa ili mačku iz kuće zbog njega. Ako je partner alergičan, postoje lekovi za to.

Odricati se hrane i ekstremno vežbati samo zato što partner smatra da ćete njemu tako bolje izgledati, nije nešto što treba sebi da dopustite. Ako vas ne voli takvu kakvi jeste, ne voli vas uopšte – barem ne na zdrav način.

Postati roditelj je najlepša stvar na svetu, ali ne za svakoga i ne u bilo kom trenutku života. Nije dobro pristati da imate decu samo da biste udovoljili partneru, to se ne može dobro završiti. Takođe, ne treba se odreći mogućnosti da postanete roditelj (majka), samo zato što vaš partner to ne želi.

Ponovo, ako vas voli, voleće i vaš stil odevanja. Nemojte biti Bjanka Čezori koja dopušta Kanjetu Vestu da joj diktira šta će da obuče. Ne dozvolite da vas partner menja tako što će vam određivati kakvu odeću i obuću ćete nositi, kakvu frizuru i boju kose ćete imati…

To je nešto što sami morate poželeti da uradite, jer ostaje na vašoj koži zauvek. Ako vas partner nagovara na to, posebno ako želi da tetovirate njegov lik ili ime, dobro razmislite o tome – kada stavite tetovažu, teško ju je ukloniti.


Odnos partnera u zdravoj vezi je ravnopravan, niko nije važniji od drugog. Zato, ne dopuštajte partneru da kontroliše sve što radite. U zdravoj vezi svako ima prostora za sebe, da ponekad radi ono što ga zabavlja, da sam odlučuje…

8. Da sve vi plaćate

Jedno je biti ljubavni partner, a sasvim drugo nečiji sponzor. Ne dozvolite da trošak svakog izlaska, putovanja, kupovine i drugih stvari bude samo na vama. Čak i ako nema mnogo novca, partner kojem je iskreno stalo do vas – to nikada neće dopustiti.

Ako jedna strana nešto ne želi u krevetu, tada u tome neće ni uživati, a može se pojaviti i osećaj poniženja. Ako partner insistira da mu ispunite neku seksualnu želju, a vama je to odbojno – nikako to nemojte da radite.

Ako vas zaista voli, neće vas ni nagovarati na nešto što vi ne želite.

Nemojte se ponašati kao da ste nesposobni ili manje inteligentni nego što jeste, samo zato da bi se vaš partner osećao dobro.

Ako neko ne može da prihvati to što pored sebe ima sposobnog i pametnog partnera, i bude ponosan na to, tada se baš i ne može nazvati idealnim za vas.


InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Ove #stvari #nikada #radite #zbog #partnera

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja