NaslovnaPLANETAVlada oročena na godinu dana, pred njom četiri ključna zadataka

Vlada oročena na godinu dana, pred njom četiri ključna zadataka

Kako saznaje Indeks.hr iz izvora bliskih koaliciji Rijeke pravde, danas se u krugovima anti-HDZ-ovske koalicije pojavila ideja o formiranju vlade koja bi na vlasti bila oko godinu dana i napravila samo nekoliko ključnih stvari – promenila izborni zakon, prekrojila izborne jedinice, smenila Ivana Turudića s pozicije glavnog državnog tužioca i eventualno ukinula sporni zakon kolokvijalno nazvan “Lex AP”, koji je HDZ progurao kako bi sprečio curenje informacija o korupcijskim aferama u javnost.

Mandatar takve vlade bila bi osoba koja se kandidiovala na izborima, što isključuje Zorana Milanovića. Kako saznaje pomenuti portal, jedan od lidera opozicionih stranaka je s tom idejom danas došao Peđi Grbinu, predsedniku SDP-a i lideru koalicije Rijeke pravde. Grbin je rekao da bi podržao takvu ideju, ali uz uslov da mandatar takve vlade ne bude mostovac Nikola Grmoja.

S tom idejom danas idu i kod Milanovića

Kako saznajemo, jedan od lidera anti-HDZ-ovske koalicije će danas kontaktirati i predsednika Zorana Milanovića i predložiti mu tu ideju. Namera je da se za mandatara odabere ozbiljna osoba na koju se može računati da će napraviti dogovorene ključne tačke a da osim toga bude praktično reč o tehničkoj vladi.

Kad se realizuje tih ključnih nekoliko tačaka plana, koje bi po mišljenju lidera anti-HDZ-ovske opozicije obezbedile poštenije izbore, raspisali bi se novi izbori.

Što se pak tiče današnje ideje Mosta da se 76 ruku protiv HDZ-a skupi u saradnji s Mostom i DP-om, a bez Možemo i SDSS-a, iz SDP-a neslužbeno poručuju da na to ne bi pristali jer bi tako praktično prepustili celu vladu desničarima.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Vlada #oročena #godinu #dana #pred #njom #četiri #ključna #zadataka

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja