NaslovnaPLANETARusija izvela kombinovani napad dronovima i raketama, 2 povređenih u Harkovu

Rusija izvela kombinovani napad dronovima i raketama, 2 povređenih u Harkovu

KIJEV – Ruske snage izvele su noćas kombinovani napad na Ukrajinu upotrebljavajući bespilotne letelice tipa Šahed-131/136 i protivvazdušne vođene rakete S-300/S-400, izjavio je komandant Vazdušnih snaga Oružanih snaga Ukrajine Nikolaj Oleščuk.

On je naveo da su ruske snage sa Krima lansirale 10 dronova i ispalile dve rakete iz Belgorodske oblasti, prenosi Unian.

Prema rečima Oleščuka, uništeno je 10 dronova iznad Hersonske, Nikolajevske i Odeske oblasti.

Načelnik Harkovske oblasti Oleh Sinehubov izjavio je da su u noćašnjem ruskom udaru na Harkov povređene dve osobe i da je oštećeno 12 privatnih stambenih objekata.

Kijev: Ruske snage granatirale Harkovsku oblast, napad je odbijen

Ruske diverzantske grupe pokušale su da probiju granicu s Ukrajinom, dok su ruske snage granatirale grad Vovčansk u severoistočnoj ukrajinskoj oblasti Harkov, saopštio je guverner ove regije Oleg Sinegubov.

On je na platformi Telegram istakao da su ukrajinske snage ”pouzdano držale svoje pozicije i nisu izgubile ni metar“, prenosi Rojters.

Napomenuo je da da Rusija nema resurse da napreduje na grad Harkov i da su njene akcije na granici ”provokacija“.

”Oko 5 časova ujutru došlo je do pokušaja neprijatelja da probije našu odbrambenu liniju pod okriljem oklopnih vozila. Za sada, ovi napadi su odbijeni, ali se nastavljaju borbe različitog intenziteta”, poručilo je ukrajinsko Ministarstvo odbrane.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Rusija #izvela #kombinovani #napad #dronovima #raketama #povređenih #Harkovu

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja