NaslovnaVESTIIstočna Srbija na udaru jakih pljuskova i olujnog vetra

Istočna Srbija na udaru jakih pljuskova i olujnog vetra

Narandžasti meteoalarm i danas je na snazi, a očekuju se grad, olujni vetar i intenzivni i obilni pljuskovi. Temperatura do 25 stepeni.

U istočnoj Srbiji danas se očekuju jaki pljuskovi koji za vrlo kratko vreme, mogu doneti više od 20 litara po metru kvadratnom. Pljuskovi će biti praćeni i olujnim vetrom i gradom. 

“Atmosfera je i dalje nestabilna, a upravo zato nje nastaju oluje. Izvor nestabilnosti je ciklon koji se pozicionirao iznad Đenove, zbog kog velika količina vlage neprestano cirkuliše. Takođe, u atmosferi je izraženo smicanje vetra, a to je još jedan parametar za nastanak oluja”, navodi urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Ćirković.

Najkritičnije biće danas u istočnom delu Srbije, od Vršca do Zaječara. Na tom potezu pašće najveća količina kiše od 20 do 40 litara po kvadratnom metru, dok će u ostalim predelima intezitet biti u slabljenju

S obzirom na to da je zemlja natopljena vodom i da su korita reka puna, jer je u protekla dva dana pala velika količina kiše, Srbiji preti opasnost od manjih bujičnih poplava na ovim rekama.

U zoni najintezivnijih pljuskova, a to je na istoku, duvaće olujan vetar. U ostalim predelima mirnije uz umeren do pojačan

Temperatura danas prava prolećna – od 21 do 25 stepeni u najtoplijem delu dana

Pred nama najnestabilniji dan u nedelji: Na snazi narandžasti meteoalarm, gde su moguće vremenske nepogode?

U nastavku nedelje stabilnije, bez rizika od oluja i vremenskih nepogoda. Povremeno će do subote padati kiša, a zatim za dane vikenda sunčano i suvo. Temperatura u granicama proseka. Jutarnja od 12 stepeni, maksimalna do 28.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Istočna #Srbija #udaru #jakih #pljuskova #olujnog #vetra

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja