NaslovnaREGIONIstorijska želja je da Banjaluku i Beograd povežemo auto-putem

Istorijska želja je da Banjaluku i Beograd povežemo auto-putem

BANJALUKA – Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je most preko reke Save na Rači zaista impozantan građevinski objekat.

“I ovo je ono o čemu smo se dogovarali sve ove godine. Јa sam više nego ponosan na ovaj projekat. Ovo je na neki način ona naša životna, istorijska želja da Banjaluku i Beograd povežemo auto-putem”, rekao je Višković nakon susreta zvaničnika Srbije i Republike Srpske na Rači.

Dodao je da je Srbija pokazala veliko razumevanje da sama finansira ovaj most, i da se uradi integrisani granični prelaz na prostoru Srbije, koji će takođe finansirati Srbija.

“Mi ćemo da spojimo Bijeljinu i brzom cestom na brzu cestu od Šapca prema Loznici”, rekao je Višković, prenela je RTRS.

Srbija pokazala veliko razumevanje i sama finansira izgradnju mosta

Radovan Višković, kao deo delegacije RS koja će prisustvovati Svesrpskom saboru u Beogradu, obišao je danas radove na mostu i deonicu auto-puta od Kuzmina do Rače zajedno sa premijerom Milošem Vučevićem koji ga je i dočekao.

Višković je rekao da je Srbija pokazala veliko razumevanje da sama isfinansira most preko Save i podsetio da će tu biti i integrisani granični prelaz na teritoriji Srbije.

“Isto tako mi ćemo da spojimo Biljeljinu brzom saobraćajnicom od Šapca prema Loznici koja se gradi od Bogatića prema Slepčeviću i Pavlovića mostu. Tu ćemo imati integrisani granični prelaz koji će biti na prostoru RS odnosno BiH koja će ga i graditi”, rekao je Višković.

Višković je podsetio da je to deo auto-puta prema Sarajevu koji bi preko Brčkog trebalo da ide preko Tuzle i da se spušta prema Sarajevu, ali kada i na koji način će se to raditi u delu BiH, kako je rekao, ne zna.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Istorijska #želja #Banjaluku #Beograd #povežemo #autoputem

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja