NaslovnaVESTIOlujni vetar obarao stabla i bandere, leteli delovi krovova (VIDEO, FOTO)

Olujni vetar obarao stabla i bandere, leteli delovi krovova (VIDEO, FOTO)

Nevreme praćeno vetrom i jakom kišom pogodilo je danas Kragujevac i Novi Pazar. 

Olujno nevreme koje je oko 13 časova pogodilo Kragujevac, sa pojedinih zgrada odnelo je delove krovova, oborilo je nekoliko bandera i stabala u gradu i okolini.

Ekipe spasilačkih brigada vatrogasaca zajedno sa Javno-komunalnim preduzećem Šumadija rade na raščišćavaju štete, rekao je načelnik Uprave za vanredne situacije Zoran Kočović.

“Najveći problem je to što je sa pojedinih stambenih objekata vise delovi krovne konstrukcije i na tome trenutno radimo. Krovovi će biti spušteni pored objekata, a na upravnicima zgrada i vlasnicima stanova je da ih ukolne sa te površine”, rekao je Kočović za InfoKG.

Jako nevreme praćeno pljuskovima i olujnim vetrom, kratkotrajno i gradom, zahvatilo je u poslepodnevnim satima Novi Pazar i okolinu.

Vetar je obarao stabla, a oborena stabla nanela su određenu štetu ugostiteljskim objektima u centru tog grada.

Kiša je padala izuzetno intenzivno, izazivajući poplave na šetalištima i ulicama koje su se pretvorile u bujice vode. Kišna kanalizacija nije mogla da izdrži tako veliku količinu padavina, što je dodatno pogoršalo situaciju i prouzrokovalo zastoje u saobraćaju.

AMSS: Potreban oprez pri vožnji zbog mogućih pljuskova i olujnog vetra

RHMZ: Na udaru Šumadija, Moravički i Raški orkug 

Ranije danas Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) Srbije izdao je upozorenje da se u pojedinim delovima zemlje u narednih sat vremena očekuju pljuskovi sa grmljavinom, grad i jak olujni vetar u zoni pljuska.

RHMZ je na sajtu naveo da se nevreme očekuje na području Moravičkog i Raškog okruga, Šumadije, ali i u pojedinim delovima Beograda i u južnom Banatu.

“Jaka konvektivna oblačnost u narednih sat do dva na području Moravičkog i Raškog okruga, Šumadije, ali i u pojedinim delovima Beograda i u južnom Banatu, uslovljavaće lokalno intenzivne pljuskove sa grmljavinom, pojavu grada i kratkotrajno jak i olujni vetar u zoni pljuska”, naveli su iz RHMZ.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Olujni #vetar #obarao #stabla #bandere #leteli #delovi #krovova #VIDEO #FOTO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja