NaslovnaVESTIStiže prava jesen! Očekuje nas oblačan i kišovit dan!

Stiže prava jesen! Očekuje nas oblačan i kišovit dan!

Tokom dana na teritoriji Srbije očekuje nas naoblačenje sa kišom i pljuskovima.

Veliko naoblačenje sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima, jakim severozapadnim vetrom i padom temperature, koje će ujutru i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve Srbije, posle podne i uveče će se proširiti na celu zemlju.

Najniža temperatura iznosiće od 4 do 15, a najviša dnevna od 15 na severu do 26 stepeni Celzijusa na jugu i istoku Srbije. Ujutro po kotlinama, dolinama i visoravnima jugozapadne i južne Srbije kratkotrajna magla, a na jugu i istoku ujutru i pre podne pretežno sunčano i toplo.

Vetar slab, zapadni i jugozapadni, ujutru i pre podne na severu i zapadu, a posle podne i u ostalim krajevima u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju na umeren i jak.


Foto: printscreen


 


I u Beogradu ujutru i pre podne postepeno povećanje oblačnosti, a od sredine dana umereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima i jakim severozapadnim vetrom uz osetni pad temperature. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni, od sredine dana u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju.

U glavnom gradu će najniža temperatura biti od 13 do 15, a najviša dnevna oko 18 stepeni.

Vreme narednih sedam dana

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do nedelje, 22. oktobra, u ponedeljak i utorak umereno oblačno, suvo i sveže vreme sa sunčanim intervalima uz slabljenje i skretanje vetra na severoistočni i istočni pravac.

Od srede do kraja perioda uz promenljivu oblačnost očekuju se česta naoblačenja sa kišom i lokalnim pljuskovima i temperaturom oko i malo iznad proseka za drugu dekadu oktobra (u većini mesta od 14 do 24 stepena).

Spremite jakne, sledi nam temperaturni šok! Jesen stiže na velika vrata, evo kada nas očekuje sneg!

Društvo

Meteorolozi najavljuju veliki temperaturni šok koji sledi od sutra.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja