NaslovnaPLANETA"Jačanje slobode medija i bezbednosti novinara" među prioritetima crnogorske Vlade

“Jačanje slobode medija i bezbednosti novinara” među prioritetima crnogorske Vlade

Jačanje slobode medija i bezbednost novinara su među prioritetima Vlade Crne Gore, saopštio je danas crnogorski ministar spoljnih poslova Filip Ivanović koji se sastao sa predstavnicom Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) za slobodu medija Terezom Ribeiro, prenosi RTCG.

Ivanović je izrazio zadovoljstvo uspešnom saradnjom Crne Gore i OEBS, ocenivši je komplementarnom sa procesom evropskih integracija.

“Uz osvrt na značaj medijske reforme i što skorijeg usvajanja tri medijska zakona, ministar je podsetio da su jačanje slobode medija i bezbednost novinara među prioritetima 44. Vlade Crne Gore”, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ivanović je naglasio važnost medijske pismenosti i poverenja u medije, ukazavši na neraskidivu vezu medijskih sloboda i medijskog integriteta.

“Tokom sastanka je bilo reči i o značaju slobodnih i nezavisnih medija i prava na slobodno izražavanje kao osnovnih sloboda i čuvara demokratskih vrednosti, u kontekstu jačanja vladavine prava i sveukupnog demokratskog razvoja”, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Jačanje #slobode #medija #bezbednosti #novinara #među #prioritetima #crnogorske #Vlade

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja