NaslovnaRAZONODAstigli smo do 20 miliona dinara

stigli smo do 20 miliona dinara

Poznati pevač, čovek velikog srca, Nikola Rokvić, nakon 19 dana hodočašća, trenutno pešači Grčkom, granicu je prešao pre dva dana.

Rokvić je krenuo put Egine kako bi prikupio sredstava za svoju fondaciju „Porodica”, koja će ovog puta novac dati dečijoj onkologiji.

–  Stigli smo do 20 miliona dinara, ali idemo dalje do pobede! Ovoga puta za dečiju radost, objavio je Nikola na svom Instagram profilu.


Rokvić se poklonio pred  spomenikom koji je podignut u znak sećanja na 8000 dobrovoljca Desete irske divizije 

Na svom putu kroz Severnu Makedoniju Rokvić se poklonio pred keltskim krstom, spomenikom koji je podignut u znak sećanja na 8000 dobrovoljca Desete irske divizije od kojih je u Bici kod Kosturina 1915. godine, za tri dana, poginulo njih 4000 da bi zaštitili Srpsku vojsku koja se povlačila preko Albanije.


Keltski krst

„Nalazim se na svetom mestu gde je Deseta irska divizija u Prvom svetskom ratu dala život za odbranu Srba i Srbije.

Kako ništa nije slučajno u životu, a i na ovom mom putu, devetog maja od Hrama Svetog Save praunuk slavnog Tomasa, Irca koji je život dao za Srbiju, Irac Mark sa svoja dva prijatelja, Slavkom i Saletom, kreće na put do Hilandara i Svete gore i prikupljaće pomoć za malog Ognjena kome je potrebno lečenje u Americi.

Velika čast i ponos je stajati na ovom mestu, a i biti u kontaktu s našim bratom Markom. Idemo dalje do pobede, ovaj put za dečju radost”, poručio je Nikola Rokvić u video obraćanju i pozvao sve koji ga prate da podrže tročlanu ekipu predstavnika pančevačkog Udruženja dobrih ljudi „Ognjište”.


InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#stigli #smo #miliona #dinara

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja